Radiografii pentru tratament

Oferim servicii la standarde internaționale, asigurate de o echipă de profesioniști în domeniul radiologiei dentare

Radiografia panoramică

Radiografia panoramică reprezintă o vedere de ansamblu a întregului aparat dento-maxilar fiind esențială pentru realizarea planului de tratament oferind informații despre dinții prezenți, înălțimea procesului alveolar, cât și despre structurile anatomice învecinate.

Bilanț radiologic bimaxilar

Bilanțul radiologic bimaxilar este compus din radiografii retroalveolare digitale cât și din radiografii bite-wing realizate astfel încât să cuprindă totalitatea dinților prezenți la nivelul arcadelor dentare.

Radiografia retroalveolară

Radiografiile retroalveolare permit vizualizarea în detaliu atât a coroanei cât și a rădăcinii dintelui. Acest tip de radiografie se focusează asupra unei zone restranse de 1-2 dinți alăturați.

Radiografia bite-wing

Radiografiile bite-wing evidențiază coroanele dentare aparținând unui grup restrâns de dinți antagoniști. Cu ajutorul acestora se pot observa cu ușurință punctele de contact interdentare.

Radiografia ocluzală

Radiografia ocluzală este cea mai mare dintre radiografiile intraorale. Aceasta oferă o vedere în plan transversal a întregii arcade maxilare respectiv mandibulare.

Radiografia de glandă salivară

Radiografia de glandă salivară are ca scop localizarea calculilor la nivelul glandelor salivare submandibulare cât și la nivelul canalelor acestora. Pentru localizarea submandibulară a litiazei se realizează radiografie simplă cu film mușcat în incidență axială a planșeului bucal.

Radiografia retroalveolară excentrică

Radiografiile retroalveolare excentrice sunt compuse din două radiografii periapicale realizate din unghiuri diferite ( mezial și distal ). Aceste radiografii își arată utilitatea în cazul prezenței unui material radioopac la nivelul canalelor radiculare.

Radiografia ATM

Radiografia ATM este compusă din două înregistrări statice ale poziției condiliului mandibular la nivelul cavităţii glenoide. Prima înregistrare se realizează în poziția de intercusipidare maximă ( gură închisă ) iar a doua poate fi realizată atât în poziția de deschidere maximă cât și în propulsie.

Radiografia de sinus maxilar

Cu ajutorul acestei radiografii se pot observa foarte clar delimitările și forma cavității sinusale cât și eventualele patologii prezente la nivelul sinusurilor maxilare.