CBCT-ul se realizează cu ajutorul unei singure rotații de 360° în scopul de a dobândi imaginea în volum la rezoluție de cea mai mare calitate și într-un timp foarte scurt.
Datorită celor 51 de moduri diferite de examinare, NewTom VGi evo oferă un instrument extrem de eficient adaptat la nevoile tuturor situațiilor clinice. Diferitele moduri de scanare se adaptează perfect pentru fiecare regiune anatomică ce urmează a fi analizată. Suprafețele de scanare (FOV), adecvate investigării diferitelor regiuni anatomice, sunt reglementate la standardele internaționale potrivit principiului ALARA (As Low As Reasonably Achievable) și au ca scop minimizarea dozei efective absorbite de pacient.
* Informatiile referitoare la elementele grafice ale tomografiei, densitatea osoasa si simularile de implant le puteti vizualiza in acest INDEX
Un FOV mai mare permite vizualizarea tuturor regiunilor anatomice maxilo-faciale, dintr-o singură scanare. Acest mod de scanare își are aplicabilitate în ortodonție, chirurgie ortognată și chirurgie maxilo-facială.
Funcția CINE-X reprezintă achiziționarea în dinamică a imaginilor radiologice stocate prin intermediul unui fișier video. Cu ajutorul acestei funcții se pot vizualiza mișcările prezente la nivelul Articulației Temporo Mandibulare din timpul mișcărilor de închidere respectiv deschidere a gurii.
Prin intermediului imaginilor captate din norma laterală se poate vizualiza excursia condiliului articular la nivelul cavității glenoide. Imaginile realizate din norma frontală permit evidențierea eventualelor asimetrii ale traiectului liniei interincisive în timpul mișcărilor de deschidere – închidere a gurii.
Scanările cu FOV de dimensiune medie sunt indicate pentru situațiile în care se dorește scanarea unei singure arcade dentare în întregime (maxilară respectiv mandibulară) cât și pentru scanarea zonelor de hemiarcadă.
Cel mai mic FOV este folosit în cazul scanărilor pe suprafețe restrânse unde evidențierea detaliilor este cea mai importantă. Pot fi folosite în cazul tratamentelor endodontice, la vizualizarea raportului molarilor de minte cu canalul mandibular, dar și în determinarea poziției dinților supranumerari.